Przepis na Babeczki kruche z kremem

Przepis na Babeczki kruche z kremem

Przepis na Babeczki kruche z kremem

Składniki :

  • MĄKA 25 dag
  • CUKIER PUDER 7 łyżek
  • MASŁO 15 dag
  • JAJKA 2
  • AROMAT
  • Uwagi: masło - może być margaryna, zapach waniliowy, potrzebny krem - przepis "Krem do babeczek".


Wykonanie:

Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jajka, cukier, aromat. Ciasto wyrobić i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 1/2 cm i wylepić nim foremki. Ustawić je na blasze i piec na jsanozłoty kolor. Po upieczeniu ustawić foremki dnem do góry i uderzyć nożem w ich dno, aby babeczki wyszły z formy bez uszkodzeń. Ostudzić i zimne napełniać kremem.