Przepis na Ciasteczka z daktyli i kaszy manny

Przepis na Ciasteczka z daktyli i kaszy manny

Przepis na Ciasteczka z daktyli i kaszy manny

Składniki :

  • 225 g daktyli,
  • 50 g masla,
  • 125 g kaszy manny.


Wykonanie:

1. Z daktyli usunąć pestki. Daktyle drobno posiekać, przelozyc do miski i wymieszac z maslem. Mase zmiksowac lub bardzo dobrze utrzec.
2. Kasze manna podpiec na zloty kolor, na suchej patelni, ciagle mieszajac i
uwazajac, aby jej nie przypalic. Zdjac z ognia i mieszac jeszcze przez
kilka minut.
3. Kasze przelozyc do miski i polaczyc z pasta daktylowa. Utrzec na jednolita
mase.
4. Mase przelozyc na folie metalowa, nastepnie rownomiernie rozprowadzic na
grubosc 1 cm. Wyciac 24 ciasteczka w ksztalcie figury karo.
5. Ciasteczka rozdzielic, przelozyc na tace i pozostawic w chlodnym miejscu
do wyschniecia.