Przepis na Ciasto kręcone

Przepis na Ciasto kręcone

Składniki :

  • PRODUKTY
  • * pół paczki masła roślinnego
  • * 3/4 szklanki cukru
  • * 3/4 szklanki mleka
  • * 3 jajka
  • * 0,5 kg mąki
  • * 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • * rodzynki
  • * 3 łyżki kakao


Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami przez 15 minut. Do utartej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać razem wszystko bardzo dokładnie. Białka ubić na sztywno. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać rodzynki. Połowę ciasta wlać do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką brytwanki. Do drugiej połowy dodać kakao. Wlać delikatnie do tej samej brytwanki. Piec przez 45 minut.