Przepis na Ciasto Stefania

Przepis na Ciasto Stefania

Przepis na Ciasto Stefania

Składniki :

  • PRODUKTY
  • * 1 litr mleka
  • * kostka margaryny
  • * szklanka kaszy mannej
  • * szklanka cukru
  • * cukier waniliowy
  • * 2 łyżki kakao
  • * 2 łyżki wiórków kokosowych
  • * 5 paczek zwykłych herbatników
  • * 3 łyżki spirytusu
  • POLEWA
  • * pół kostki margyryny
  • * pół szklanki cukru pudru
  • * 2-3 kakao
  • * 2 łyżki gorącej wody


Wykonanie:

Margarynę rozpuścić. Wsypać cukier, kakao i wlać gorącą wodę. Mieszać na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje. Wtedy polać całą powierzchnię ciasta.
PRZEPIS
* Mleko, margarynę i cukier zagotować.
* Następnie powoli wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając.
* Gdy zgęstnieje wsypać kakao i dodać 3 łyżki spirutusu (koniecznie).
* Na wierzchu ułożyć (lekko uciskając) herbatniki.
* Polać polewą, posypać wiórkami kokosowymi.