Przepis na Gofry delikatne

Przepis na Gofry delikatne

Składniki :

  • Na 6 gofrow:
  • 125 g margaryny (masla)
  • 50 g cukru
  • 125 g mąki
  • 4 jajka
  • paczka cukru waniliowego
  • 4 lyzki slodkiej smietanki lub mleka
  • łyżka margaryny do smarowania
  • cukier puder do posypania


Wykonanie:

1. margaryne, cukier, make, jajka cukier waniliowy i smietanke ubijamy w misce przez 2 min., az powstanie kremowe, gladkie ciasto
2. rozgrzewamy gofrownice do sredniego poziomu, smarujemy ja starannie margaryna
3. wlewamy 2 lyzki ciasta do formy i opuszczamy pokrywke. Gdy lampka zgasnie wafel jest upieczony. Jesli pierwszy gofr jest zbyt jasny, ustawiamy forme na nieco wyzsza temperature.
4. Pieczemy pozostale gofry i posypujemy cukrem pudrem.
Przepis niestety jeszcze nie wyprobowany, bo nie mam gofrownicy :(.