Przepis na Mazurek czekoladowy 2

Przepis na Mazurek czekoladowy  2

Składniki :

  • Spód
  • * 25 dag mąki
  • * 18 dag masła
  • * 10 dag cukru
  • * 2 żółtka
  • Masa
  • * 4 jajka
  • * 25 dag cukru
  • * 12 dag mąki
  • * 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • * 12 dag migdałów zmielonych
  • * 12 dag rodzynek


Wykonanie:

Zagnieść kruche ciasto. Rozłożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką blasze. Upiec na złocisty kolor. Utrzeć jajka z cukrem. Dodać roztopioną czekoladę i mąkę. Do utartej masy wsypać zmielone migdały, rodzynki i rozprowadzić ją na podpieczonym kruchym cieście. Wstawić jeszcze na ok. 20 minut do piekarnika. Można polukrować i przybrać migdałowymi płatkami.