Przepis na Napoleon

Przepis na Napoleon

Składniki :

  • CIASTO:
  • - 2 szklanki mąki
  • - kostka margaryny
  • - 1/2 szklanki wody
  • MASA
  • - 3 jajka
  • - szklanka cukru
  • - szklanka mąki
  • - 1 litr mleka


Wykonanie:

Ciasto ugnieść, podzielić na trzy części i włożyć na 1/2h do lodówki, po 1/2 h wyjąć jedną z części, rozwałkować na blaszce i upiec, podobnie zrobić z pozostałymi dwoma.
Jajka i cukier zmiksować, dodać mąke i wymieszać. Mleko zagotować, do gotującego mleka dodać to co powstało z jajek, cukru i mąki, chwile wszystko pogotować ciągle mieszając.
Powstałą masą przełożyć upieczone ciasto, z wierzchu posypać cukrem pudrem i odczekać aż wystygnie.
SMACZNEGO