Przepis na Gazpacho - zupa jarzynowa na zimno

Przepis na Gazpacho - zupa jarzynowa na zimno

Przepis na Gazpacho - zupa jarzynowa na zimno

Składniki :

  • * cebule
  • * 250 g pomidorów
  • * 1 zielony ogórek
  • * 1 czerwona papryka
  • * 1 zielona papryka
  • * 8 ząbków czosnku
  • * 1/2 łyżeczki sosu chili
  • * 2 łyżki octu
  • * 2 kromki białego pieczywa
  • * 2 łyżki oliwy
  • * sól


Wykonanie:

Pomidory, ogórek, cebule i paprykę pokroić w grubą kostkę i zmiksować. Stopniowo dodawać pokruszony chleb, oliwę, roztarte ząbki czosnku i sos chili. Następnie dodać do tego ok. 1/2 litra wody z octem, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Posypać niewielką ilością drobno posiekanej cebuli, ogórka i papryki.