Przepis na Manhattan clam chowder

Przepis na Manhattan clam chowder

Składniki :

  • 2 szklanki malzy z puszki
  • 3 cebule
  • 1/2 posiekanego zabka czosnku
  • 1/4 szklanki posiekanego selera naciowego
  • 2 lyzki drobno pokrajanej zielonej papryki
  • 2 lyzki masla
  • 2 duze pokrajane w kostke ziemniaki
  • 1 1/2 szklanki soku pomidorowego
  • sol do smaku
  • szczypta kajenny
  • szczypta szalwi
  • szczypta tymianku


Wykonanie:

Cebule, czosnek, papryke i seler smazymy na masle w duzym garnku przez 4 min. Dodajemy zeimniaki 2 1/2 szklanki wrzatku, solimy i gotujemy az ziemniali zmiekna.
Osobno podgrzewamy malze z puszki, dodajemy do nich sok pomidorowy i przyprawy.
Laczymy z zupa i jeszcze raz gotujemy.