Przepis na Meksykański gazpacho z miksera

Przepis na Meksykański gazpacho z miksera

Składniki :

  • 1 filiżanka soku pomidorowego
  • 1 pokrojony w ćwiartki pomidor
  • 1 ćwiartka niewielkiej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1 mała marchewka, oskrobana i pokrojona w grube plastry
  • kilka listków świeżej bazylii lub szczypta suszonej
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżeczki octu winnego (czerwonego) lub nieco soku z cytryny
  • szczypta ostrej papryki (niekoniecznie)


Wykonanie:

Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Tę zimną, pełną odżywczych składników zupę można wypić z filiżanki lub zjeść z talerza z dodatkiem grzanek.