Przepis na Zupa jarzynowa 2

Przepis na Zupa jarzynowa  2

Składniki :

  • 1 i 1/2 l wywaru z mięsa,
  • 150 ml śmietany,
  • 15 dag ziemniaków,
  • 15 dag kapusty włoskiej,
  • 10 dag marchwi,
  • 15 dag selera,
  • 15 dag kalafiorów,
  • 5 dag groszku konserwowego,
  • 5 dag fasoli konserwowej,
  • 4 dag ketchupu,
  • 2 dag mąki,
  • zielenina,
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać: marchew i seler w paseczki a kapustę i ziemniaki w kostkę, zalać wywarem ugotować. W połowie gotowania dodać rozdrobniony kalafior. Pod koniec gotowania dodać ketchup. Gdy warzywa będą miękkie połączyć z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z posiekaną zieleniną.