Przepis na Zupa jarzynowa neapolitańska

Przepis na Zupa jarzynowa neapolitańska

Przepis na Zupa jarzynowa neapolitańska

Składniki :

  • 40 dag warzyw mieszanych (marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, kalarepa, 1/2 szklanki zielonego groszku),
  • sól, pieprz,
  • 3 łyżki startego żółtego sera,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • 4 łyżki makaronu,
  • zielenina


Wykonanie:

Obrane i umyte warzywa pokrajać na cienki makaronik lub zetrzeć na tarce, kalafior podzielić na cząstki, zalać w garnku 1 i 1/2 l wrzącej wody, dodać sól, pieprz, gotować na dość silnym ogniu przez 15 min. Następnie dodać makaron i gotować przez dalsze 15 min. Po odstawieniu z ognia dodać ser, wlać śmietanę i wsypać zieleninę.