Przepis na Zupa meksykańska

Przepis na Zupa meksykańska

Składniki :

  • garsc posiekanej cebuli
  • dwie garscie ugotowanego miesa na miekko, i poszarpanego widelcem na wlokna, lub mielonego miesa, moze byc wolowe, wieprzowe, lub kurze.
  • 3 pomidory, obrane ze skorki i pokrojone na kawalki, lub puszka pomidorow
  • 3 zabki czosnku, posiekane drobno
  • garsc marchwi pokrojonej na slupki
  • garsc zielonej lub czerwonej papryki pokrojonej na slupki
  • szklanka ugotowanerj fasoli
  • 3 szklanki rosolu
  • sol, pieprz,
  • chili, papryka
  • garsc swiezej kolendry
  • garsc sera startego na grubej tarce


Wykonanie:


Cebule podsmazyc w garnku na malej ilosci oliwy. Dodac mieso, podsmazyc, dodac pomidory, fasole, marchew, papryke i czosnek, podsmazyc, dodac rosol i przyprawy do smaku. Dodac polowe kolendry. Dusic pol godziny.