Przepis na Zupa z awokado

Przepis na Zupa z awokado

Składniki :

  • 2 awokado,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • zielona papryka,
  • mała cukinia lub ogórek sałatkowy,
  • sok z połowy cytryny,
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Jedno awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Miąższ wydrążyć. Zmiksować razem z oczyszczoną, posiekaną papryką pokrojonym ogórkiem lub cukinią, plasterkami selera naciowego i sokiem z cytryny. Drugie awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę i obrać ze skóry. Część miąższu pokroić w cienkie plasterki, resztę w małą kostkę. Zmiksowane warzywa wymieszać z pokrojonym w kostkę awokado. Doprawiać solą i pieprzem. Wlać do talerzy. Udekorować plasterkami owocu. Podawać od razu.